Cum să ai grijă de perle
Perlele sunt formate dintr-un material organic și moale numit nacru. Evitați să le lăsați în contact cu orice ar putea fi dăunător pentru materialele organice. Păstrați-vă perle departe de pietre prețioase dure și metale și evitați să le lăsați în contact regulat cu substanțe chimice precum parfumuri, produse pentru păr și cosmetice. Evitați să le expuneți, pentru perioade lungi de timp, la lumină puternică sau căldură.
Perlele au nevoie de umiditate și aer, așa că evitați să le puneți în pungi de plastic, seifuri sau cutii de depozitare. Firele de mătase pe care sunt înșirate perlele sunt, de asemenea, organice și se pot întinde, așa că așezați-vă perlele plat în loc să le agățați.
Cea mai bună opțiune pentru depozitare este o pungă din pânză moale și mătăsoasă, utilă atât pentru călătorii, cât și pentru depozitare acasă.
Îngrijirea perlelor este ușoară și necesită doar câteva măsuri de precauție simple:
- Puneți perle după fixativ, cosmetice și parfumuri.
- Înlăturați-vă perlele înainte de activități intense sau de baie.
- Evitați expunerea repetată a perlelor la surse mari de căldură.
- Curățați cu o cârpă caldă și umedă. Păstrați-vă perlele într-o pungă din pânză moale (la fel ca cea inclusă cu achiziția).
- Luați-vă perlele la un control o dată pe an.
- Sărbătorește frumusețea ta. perle purtându-le.
Perlele sunt o piesă specială și elegantă, care este esențială în orice colecție de bijuterii, datorită frumuseții, purității și strălucirii lor naturale.
Totuși. , spre deosebire de diamante, safire, rubine și alte pietre prețioase, perlele sunt organice și vulnerabile la acizi, alcaline și temperaturi ridicate.
În plus, perlele sunt înșirate cu mătase pură, care este, de asemenea, organică și delicată în natură. .
Următoarele sfaturi și sugestii ar trebui luate în considerare pentru a păstra calitatea perlelor dvs. Dacă sunt bine întreținute, perlele își pot păstra valoarea pentru multe decenii viitoare și pot servi drept moșteniri de familie pentru a fi transmise generațiilor viitoare.
Sfaturi de ținută zilnică
- Parfum, fixativul, machiajul și alte substanțe chimice potențial dăunătoare trebuie evitate pe zonele în care sunt purtate perle. Ar trebui să purtați perle după ce v-ați machiat și ați făcut spectacol, precum și după ce v-ați îmbrăcat complet, pentru a evita agățarea.
- Înlăturați perlele înainte de curățare. Produsele de curățare și contactul cu apa sunt dăunătoare perlelor dvs. și ar trebui să evitați contactul dacă este posibil. De exemplu, scoateți-vă perlele înainte de a spăla vasele sau de a face un duș.
- Fără activitate intensă cu perlele. Perlele sunt sensibile la acizii din transpirația noastră. În plus, perlele nu trebuie purtate atunci când înotați în ape sărate sau proaspete. Imersia în apă va slăbi perla, precum și șirul de mătase. Scoateți mai întâi perlele la sfârșitul zilei. Acest lucru poate ajuta la evitarea agățării și a altor complicații. De asemenea, scoateți-le înainte de a face duș sau înainte de a continua cu orice alte tipuri de îngrijire.
- 4. Depozitare. Evitați depozitarea împreună cu alte bijuterii. Deși perlele sunt excepțional de rezistente la șocuri și coezive, ele nu sunt la fel de dure ca multe alte tipuri de metale sau pietre prețioase. Perlele dvs. trebuie depozitate departe de alte bijuterii fine, deoarece pot fi zgâriate prin contactul cu obiecte ascuțite sau dure.
- Păstrați perlele plat. Atârnarea șuvițelor de perle pe un copac de bijuterii sau un dulap va întinde firul de mătase în timp.
- Lăsați perlele să respire. Datorită faptului că perlele sunt organice, acestea tind să se deshidrateze fără a intra în contact cu conținutul de umiditate din aer. Perlele nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung în pungi de plastic, seifuri sau cutii de depozitare.
- Evitați să le depozitați în apropierea substanțelor chimice nocive. Datorită naturii lor organice, perlele sunt extrem de vulnerabile la multe tipuri de substanțe chimice. Iată un exemplu de listă de lucruri pe care perlele ar trebui să le evite.
- Clor
- Îlbitor
- Oțet
- Amoniac
- Alcool
- Încălzire mare
- Încălzire sau răcire rapidă
- Lumina solară intensă sau directă prelungită
- Repelant împotriva insectelor
- Sucuri de fructe
- Orice fel de acid
- Demachiant cu acetonă pentru oje li>
- Lichide cu rezistență industrială
- Detergenți
- Leșie
Dacă perlele tale intră în contact cu substanțe chimice nocive, curățați imediat perlele cu o cârpă moale, fără scame, umezită cu apă caldă.
Nu scufundați șuvița în apă, deoarece acest lucru va slăbi firul de mătase. Niște săpun ușor poate fi folosit și în cantități mici pentru a curăța perlele, dar trebuie șters cu un prosop curat umed. De asemenea, puteți lua în considerare să vă duceți perle la un bijutier reputat pentru curățare, întreținere și inspecție profesională.
Întreținerea perlelor
Pe lângă cele de mai sus- Sfaturi menționate pentru îngrijirea perlelor, vă recomandăm întreținerea și curățarea profesională a perlelor dvs. cel puțin o dată la doi ani. Aceasta ar trebui să includă curățarea și inspecția generală și poate necesita, de asemenea, reîncordarea șuviței.