Apa dulce vs apă sărată (Akoya)
Vorbind de perle de apă dulce, poate veni în minte o categorie de perle inferioare de dimensiuni mici și formă neregulată.
Acesta poate fi fost cazul în urmă cu zece ani.
Pentru mulți ani, fermele de perle de apă dulce din China au produs doar „orez” de calitate scăzută; perle, în timp ce perlele de apă de mare erau mai sferice și de calitate mai bună. În ultimii ani s-au înregistrat îmbunătățiri continue în tehnicile de cultivare și procesare a perlelor chinezești de apă dulce. Din anii 1990, China a surprins piața cu produse care revoluționează perlarea. Perlele de apă dulce devin treptat un puternic competitor al omologilor lor de apă de mare. Valoarea mare a perlelor de apă dulce față de perlele de apă de mare constă în următoarele 7 aspecte:
Grosimea stratului de nacru
Perlele de apă de mare cultivate încep cu o coajă rotundă. nucleu, care este introdus în stridie de către om. Stridiile, în timp, secretă calciu (nacru), care acoperă nucleul. În general, în toate soiurile de perle de apă de mare, stratul de perle japoneze Akoya este cel mai subțire -- aproximativ o jumătate de milimetru grosime, al doilea cel mai subțire înveliș de marea este cel al perlelor de Tahiti - aproximativ 2 până la 3 milimetri grosime. Perlele Mării de Sud se dezvoltă cele mai groase - de la 2 la 6 milimetri. Spre deosebire de perlele de cultură de apă de mare, perlele de apă dulce sunt toate perle -- acesta este cel mai mare punct de vânzare pentru perlele de apă dulce. Datorită faptului că nu există un nucleu introdus în perlele de apă dulce, perlele noastre sunt toate nacru, spre deosebire de omologii lor de apă de mare. În consecință, riscul ca perlele de apă dulce să se uzeze în timp nu reprezintă o problemă.
În toate soiurile de perle de apă de mare, numai perlele din Marea de Sud pot avea o acoperire de nacru la fel de groasă ca cea a perlelor de apă dulce. Dar, pentru a avea aceeași înveliș de mare grosime ca o perlă de apă dulce de 10 mm (a cărei acoperire are, prin urmare, o grosime de 5 mm), o perlă din Marea Sudului ar trebui să aibă dimensiunea de 18 mm. Va trebui să cheltuiți o mică avere pentru a o avea. Pe de altă parte, costă doar o mică parte din acești bani să cumperi o perlă de apă dulce de 10 mm, de calitate superioară.
Culori și forme
Perle de apă dulce. au o alură aparte, deoarece sunt oferite într-o gamă largă de culori - mult mai multă varietate decât perlele de apă de mare. Datorită conținutului unei cantități foarte mici de elemente metalice, precum cuprul, argintul, natriul și zincul, culorile perlelor de apă dulce sunt foarte diverse, multe dintre ele nevăzute în perlele de apă de mare. Unele sunt atât de rare și neobișnuite încât depășesc imaginația și expresia. Aceste perle sunt, fără îndoială, foarte atractive pentru designerii de bijuterii.
Perlele de apă dulce pot fi găsite în toate formele posibile: toate frumoase în sine -- rotunde, picături, orez, nasturi, ovale, semirotunde. , cerc sau inelat, baroc și semibaroc. Unele forme sunt chiar foarte deosebite. Datorită popularității sale, forma rotundă este de obicei cea mai scumpă, dar, ca întotdeauna, preferința personală dictează forma pe care fiecare client o va găsi cea mai frumoasă. De fapt, forma baroc, ca și varietatea de culori, oferă bijutierii cea mai mare posibilitate, deși fermierii vizează perle de cultură rotunde netede.
Perioadă de cultivare mai lungă
În general, perlele din Marea Sudului și perlele de Tahiti durează 2 până la 3 ani pentru a se forma. Perlele japoneze Akoya au o perioadă mai scurtă, mai puțin de 2 ani. Perioada standard de cultivare a perlelor chinezești de apă dulce în anii 1980 a fost între 1,5 și 2 ani. Timpul relativ scurt a dus la dimensiuni reduse și calitate scăzută. Dar în ultimii 10 ani, fermele chinezești de perle și-au schimbat modul de a cultiva perle și au lăsat midiile lor implantate să rămână în apă mult mai mult timp. În zilele noastre, perlele chinezești de apă dulce durează de la 3 ani până la 5 până la 6 ani înainte de a fi gata de recoltare. O perioadă atât de lungă de cultivare duce la perle de apă dulce care sunt mult mai mari ca dimensiuni și mult mai mari ca calitate; între timp, este un test riguros pentru fermierii de perle chinezi' răbdare și putere financiară.
Dimensiuni comparabile
Datorită îmbunătățirilor tehnicii agricole și perioadelor mai lungi de cultivare, dimensiunea perlelor chinezești de apă dulce devine din ce în ce mai mare. Dimensiunile sub 6 mm, considerate acum ca fiind mici, dispar de fapt pe piață. Perlele mari de apă dulce, în intervalul de la 9 la 16 mm, sunt comparabile cu perlele din Marea Sudului ca mărime, dar mai competitive ca preț. Prin urmare, credem că această categorie de perle va continua să rămână una dintre forțele motrice de pe piețe, așa cum au făcut-o înainte.
Calitate comparabilă
Calitatea comparabilă. formele, suprafața și strălucirea noii producții chineze au depășit deja calitatea originală Biwa. Ca mărturie a realizărilor Chinei, perlele bune de apă dulce sunt acum suficient de rotunde, curate și strălucitoare pentru a trece drept perle japoneze Akoya și Marea Sudului.
Raritatea perlelor de apă dulce
În fiecare an, milioane de midii sunt implantate. Dar doar o proporție foarte mică trăiește pentru a purta perle de cultură de calitate bună. În medie, aproximativ cincizeci la sută din recolte nu sunt perle comercializabile. Sunt prea imperfecte sau prea defecte pentru a fi folosite ca bijuterii. Mai puțin de unu la sută dintre cele comercializate sunt de formă, luciu și netezime perfecte.
În ceea ce privește acele perle de apă dulce de înaltă calitate și dimensiuni mari, ele sunt fără îndoială mai rare. Ele sunt extrem de rare, practic, din trei motive importante: unul este că perlele de apă dulce încep cu o bucată mică de țesut de manta, nu cu un nucleu de coajă mult mai mare ca perlele de apă de mare, prin urmare este nevoie de mai mult timp pentru a cultiva perle de apă dulce de dimensiuni mari. De exemplu, sunt necesari cel puțin 5 ani pentru a face o perlă de apă dulce de 10 mm. Mulți fermieri care nu sunt suficient de puternici din punct de vedere financiar pur și simplu nu pot aștepta atât de mult. Al doilea motiv este că, chiar dacă ați plasat o midie implantată în apă pentru un timp suficient de lung, este posibil să nu anticipați dacă producția ei va fi de dimensiuni mari. Din motive ciudate și necunoscute, unele perle refuză să continue să crească după câțiva ani' stai in midii. Prin urmare, dimensiunile mari reprezintă întotdeauna o mică parte din recoltă, indiferent cât de lungă este perioada de cultivare. Al treilea motiv se află încă în perioada lungă de cultivare a perlei -- orice perlă are mai multe șanse să devină defecte cu cât rămâne mai mult timp în midii și astfel o perlă de apă dulce perfectă, de dimensiuni mari, este cu adevărat un eveniment rar, binecuvântat. de Mama Natură.
Conform actualității pieței, putem spune cu siguranță că perlele de apă dulce de dimensiuni mari perfecte, cum ar fi perlele de apă dulce de 10 mm, sunt mult mai rare decât orice perle de apă de mare de aceeași dimensiune de aceeași calitate.
Prețul cel mai competitiv
China și-a îmbunătățit metodele de cultivare și tehnicile de procesare. Acești doi factori, împreună cu costurile scăzute ale forței de muncă și numărul mare de lacuri nepoluate din China, au creat o perlă care este mult mai puțin costisitoare, dar calitatea sa îmbunătățită rivalizează cu cea a perlelor de apă de mare mai scumpe. Aceste perle de apă dulce foarte accesibile oferă valoare excelentă, varietate și frumusețe de lungă durată. Într-adevăr, perlele din midii de apă dulce se află în centrul celei mai vii activități de perlat de astăzi.
Nu este natura noastră să ne îngropăm capetele, precum struții. Vedem clar faptul că imaginea perlelor de apă dulce este încă ceva mai scăzută decât cea a altor categorii de perle. Perlele de apă de mare apar de calitate scăzută. Dar afluxul pe piață al acestor perle de calitate inferioară este controlat cu strictețe și cu succes de industria perlelor de apă de mare, împiedicându-le să distrugă imaginea perfectă a perlei de apă de mare. Perlele de apă dulce, pe de altă parte, nu au încă un astfel de control. Produsele de calitate medie și scăzută trec pe piață, deteriorând imaginea perlei de apă dulce. Dar, a concluziona că perlele de apă de mare sunt superioare perlelor de apă dulce pur și simplu comparând perlele de apă de mare de cea mai bună calitate de pe piață cu inundația de perle de apă dulce de calitate scăzută nu este un joc corect. La urma urmei, meritele fiecărei perle individuale determină valoarea mai mult decât sursa perlei. După cum am subliniat de multe ori, perlele de apă dulce nu sunt doar „Rice Krispies”, ci și perle de calitate superioară, cu luciu ridicat și formă perfect rotundă. Este o dorință comună printre membrii industriei chineze de perle de apă dulce ca imaginea perlelor de apă dulce să fie îmbunătățită prin educarea clienților și promovarea perlelor de cea mai bună calitate.