Perle de cultură vs perle naturale
Perlele naturale se găsesc, nu se cultivă. Doar una din 10.000 de stridii poate crește o perlă de calitate pentru bijuterii. Perlele naturale nu au fost recoltate comercial de 100 de ani, așa că marea majoritate a perlelor de pe piață folosite astăzi pentru bijuterii fine sunt cultivate. Aceasta include fiecare companie de perle (inclusiv Mikimoto și Tiffany) care există astăzi.
O perlă naturală își începe crearea ca obiect străin. O bucată de nisip este adăpostită în interiorul corpului unei stridii de unde nu poate fi expulzată. Stridiile intră în acțiune defensivă și secretă o substanță numită nacru în jurul iritantului pentru a se proteja. Cât timp iritantul rămâne în organism, stridiile vor continua să secrete nacre în jurul iritantului, adăugând strat după strat.
Numărul de perle naturale este relativ mic. Fără perle de cultură, doar cei extrem de bogați ar avea șansa de a deține pietrele prețioase. Perlele artificiale sunt produse în fabrici fără ajutorul stridiilor, ci compuși organici și anorganici și substanțe chimice. O tehnică populară include luarea unei mărgele de sticlă și scufundarea acesteia într-o substanță de solzi de pește și lac. Puteți spune după strălucirea perlelor de la suprafață dacă este nebun de om sau cultivat, deoarece perlele artificiale strălucesc la suprafață precum oja. Perlele de cultură au o strălucire cu aspect autentic, care vine din interior.
Perlele de cultură se formează în stridii în mod aproape identic ca și omologii lor naturali, singura diferență este că omul implantează iritantul - o mică bucată de coajă lustruită. și apoi lasă natura și stridiile să creeze opera frumuseții.
Este nevoie de mai mult de 800.000 de ore de stridii pentru a crește perle de cultură considerate de „înaltă calitate”.
O perlă. fermierul trebuie să sorteze 10.000 de perle pentru a aduna 47 de perle asortate care vor face un colier de înaltă calitate. Într-o șuviță asamblată, toate perlele trebuie să se potrivească ca luciu, formă, culoare și dimensiune.
Astăzi marea majoritate a perlelor cumpărate sunt perle de cultură. Acest lucru se datorează faptului că perlele naturale sunt atât de rare încât sunt văzute astăzi mai ales în colecțiile de bijuterii imobiliare.
Toate perlele de cultură japoneze au nucleul mărgele de coajă provin din midii de apă dulce care sunt din Statele Unite.
Perlele nu au un sistem de clasificare general pentru că fiecare perlă este diferită, unele sunt atât de unice încât nu ar putea fi comparate, așa că a avea un sistem de clasificare ar însemna că ar trebui să existe sute de parametri de calitate. Astfel, nu există un sistem de clasificare pentru perle.