AKOYA JAPONEZĂ
Factori de valoare
Valoarea bijuteriilor cu perle poate varia în funcție de câțiva factori de valoare. Acești factori includ strălucirea perlei, dimensiunea, rotunjimea, calitatea suprafeței, culoarea și grosimea nacrui. Pentru piesele de bijuterii finisate cu perle, potrivirea este, de asemenea, foarte importantă.
Akoya Luster

Cel mai important factor de evaluare a perlelor Akoya este strălucirea. Strălucirea sau strălucirea este cât de bine reflectă o perlă. Un bun exemplu este o oglindă. Un luciu remarcabil va avea o oglindă ca o strălucire și o reflexie foarte clară a imaginii. Vă puteți distinge propriile trăsături faciale. O perlă mai mică, cu un luciu mai bun, va părea mai mare. De asemenea, o perlă mai strălucitoare va apărea mai rotundă, iar petele vor fi mai puțin vizibile.
Pagina de clasificare a perlelor
Corpul Akoya

Un alt factor de valoare perlei este curățenia corpului sau a suprafeței perlei. Cu cât suprafața este mai curată, cu atât perla este mai valoroasă.
Perlele sunt o bijuterie organică formată în mod natural, așa că unele pete minore ale suprafețelor sunt perfect acceptabile.
Pagina de clasificare a perlelor
Dimensiunea Akoya

Mărimea perlei afectează și valoarea. O perlă mai mare cu alți factori de valoare similari va fi mai valoroasă decât una mai mică. Cu toate acestea, există o gamă de dimensiuni în care valorile cresc exponențial. Perlele Akoya au o medie între 6 și 7 mm. Ca rezultat, perlele la sau sub această gamă de dimensiuni sunt mai ușor disponibile. Când intervalul de dimensiune crește la 7 mm până la 8 mm și, ulterior, de la 8 mm la 9 mm și mai mult de 9 mm, valoarea crește dramatic.
Pagina de clasificare a perlelor
Forma Akoya

Akoya cultivate sunt nucleate cu margele rotunde. Aceste margele rotunde sunt fundația unei perle rotunde. Cu cât perla este mai rotundă, cu atât perla va fi mai valoroasă. Unele forme simetrice, cum ar fi picăturile, pot avea, de asemenea, valori mari.
Pagina de clasificare a perlelor
Akoya Nacre

Deoarece Akoya de cultură are nuclee de mărgele, grosimea și calitatea nacrei sunt ambele importante. Apa mai rece și timpii de cultură mai lungi permit o formare mai groasă și mai strânsă a nacrui, rezultând nacre mai strălucitoare. Condițiile de mediu din Japonia tind să permită acest tip de nacru. Apele chinezești permit o creștere accelerată, dar cu un cost de nacre de calitate inferioară.
Pagina de clasificare a perlelor
Potrivire Akoya
Perlele dintr-o bijuterie Akoya ar trebui să fie bine asortate în culoare și dimensiune. Nu ar trebui să existe diferențe sau anomalii evidente. Pentru un set, perlele ar trebui să se potrivească în fiecare piesă, precum și setul în ansamblu. De exemplu, cerceii ar trebui să se potrivească cu colierul și brățara.
Originea și certificarea Akoya
Aproape un secol de experiență în cultivare și procesare fac din Akoya de cultură japonez standardul mai apreciat. În plus, industria japoneză de perle este reglementată de JPEA. Perla chinezească Akoya are și avantajele sale. Creșterea și procesarea accelerată permit obținerea unei perle mai accesibile. Aceste două origini produc opțiuni Akoya pentru piața de bijuterii, permițând consumatorilor mai multe opțiuni.


Procesarea Akoya
Prelucrarea atentă a Akoya poate dura între două săptămâni și șase luni. Akoya sunt prelucrate cu atenție pentru a scoate în evidență frumusețea lor naturală. Prelucrarea nu ar trebui să deterioreze perla. Japonezii au avut aproape un secol de experiență în procesare, ceea ce a dus la multe tehnici brevetate și secrete. Chinezii sunt relativ noi în cultura Akoya, începând cu sfârșitul anilor 1980. Cultivarea, prelucrarea și factorii de mediu permit creșterea și procesarea mai rapidă. Procesele Akoya de culoare neagră și mai închisă apar și în acest moment.